Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

002Mikuláš so svojou družinou v rôznoch častiach obce Nová BystricaVianočné obdobie pre našu obec začalo už 24.11.2023, kedy sme pre naše deti pripravili Katarínsku detskú diskotéku. Po rôznych súťažiach a hlavne neúnavnom tancovaní sme sa spolu s deťmi premiestnili na Mariánske námestie, kde sme za svetla prskaviek a odpočítavania nášho pána starostu, Ing. Jozefa Kurica spoločne rozsvietili náš nový Vianočný stromček. Tento stromček je v našej obci novinkou. Je to stromček, ktorý bude rásť každým rokom spolu s našimi deťmi.

V druhú adventnú nedeľu našou obcou zasa prechádzal Mikuláš so svojim sprievodom. Mikuláš sa zastavil na vopred určených zastávkach, kde ho čakali rozradostené deti so svojimi rodičmi. Pomocníci čerti sa ich snažili vyľakať, ale máme odvážne a hlavne dobré deti a tak vyšli na prázdno. Každé dieťa bolo obdarované sladkým balíčkom, ktorých nákup nám z veľkej časti zasponzorovala firma TOMEGAS, s.r.o., za čo v mene obce veľmi pekne ďakujeme. Keď už boli baličky rozdané, Mikuláš mohol pokračovať návštevou iných dedín a rozlúčil sa s nami. Sľúbil, že sa vidíme aj o rok.

V tretiu adventnú nedeľu si pre Vás Obec Nová Bystrica v spolupráci so ZŠ s MŠ Nová Bystrica a ZŠ s MŠ Vychylovka pripravili Vianočnú besiedku spojenú s Vianočnými trhmi. Besiedku otvorili šikovné deti spevom a hrou na heligónku a tiež náš pán starosta, Ing. Jozef Kuric svojim príhovorom. Na besiedke sa nám predstavili deti z našich škôl tým najlepším čo vedia. Predviedli nám spev, tanec, hru na heligónkach, ale mali pripravené aj krásne básne a vinše. V nejednom oku hrdého rodiča sa zaleskla slzička dojatia. Počas besiedky si mohli návštevníci užiť aj Vianočné trhy, na ktorých okrem punču, rôznych hand-made výrobkov nechýbala tento rok ani kapustnica. Chcem sa poďakovať všetkým učiteľom a deťom za prípravu krásneho programu, ĽH Starejší, ĽH Kováčovci, ĽH Potočiari, JDS Nová Bystrica, predajcom z našej obce ale tiež zamestnancom Obecného úradu Nová Bystrica. Taktiež ďakujeme Mikulášovi a jeho pomocníkom a všetkým bez ktorých by tieto krásne akcie nemohli vzniknúť.

Prajem Vám pokojné a milostiplné prežitie Vianočných sviatkov.

Mgr. Jana Slivková

zskmojekysucekysucke muzeum