Nástroje pre uľahčenie prístupu

Vyberte váš jazyk

Balicek mesiac ucty k starsimMesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Starnutie je zákonitý, všeobecný jav, ktorému podliehajú všetky živé organizmy, teda aj my ľudia.

Úcta k starším by mala byť samozrejmosťou či už v rodine, na pracovisku, v dopravných prostriedkoch, jednoducho všade. Starší človek je predovšetkým skúsený človek. Svojimi životnými skúsenosťami a cennými radami môže obohatiť život rodiny a byť jej oporou a príkladom.

Nájdime si čas, vľúdne slovo, úsmev pre starších neustále, nie len počas októbra, aby sme dokázali, že človek je jednoducho človek. Nezabúdajme na tých, ktorí pre nás prinášali obete, pretože aj my raz budeme starí a budeme si pripadať nepotrební. Veď staroba sa týka nás všetkých.

Obec Nová Bystrica v spolupráci so sociálno-zdravotnou komisiou pri OZ Nová Bystrica sa aj tento rok rozhodla prejaviť úctu naším starším občanom. Keďže v súčasnej dobe prebieha rozsiahla rekonštrukcia priestorov domu kultúry, museli sme pristúpiť k zrušeniu posedenie pre seniorov. Toto zrušené posedenie sme sa snažili vynahradiť im malým darčekom, ktorý si mohli vyzdvihnúť naši starší občania v Dome kultúry Nová Bystrica. Sľubujeme, že na budúci rok sa všetci stretneme v krásne zrekonštruovanom dome kultúry pri príležitosti oslavy mesiaca úcty k starším.

Milí seniori, patrí Vám veľká vďaka, naša úcta a uznanie. Ďakujeme, že Vás máme.

Mgr. Jana Slivková
kultúrna referentka

zskmojekysucekysucke muzeum